A megfelelő technológia integrálása a munkaterületbe csökkenti a manuális feladatokat, és időt, energiát és pénzt takarít meg, és a coworking platformot önkiszolgáló közösséggé alakíthatja át.


Összegyűjtöttünk 5 módszert, amely az intelligens technológia segítségével egyszerűsíti a mindennapi coworking műveleteket. A legtöbb coworking tér manapság sokkal többől áll, mint a legmodernebb belső terek. Ezek a terek olyan felügyeleti platformokat és szoftvermegoldásokat is magukban foglalnak, amelyek hatással vannak a teljes coworking élményre.

Azt a zökkenőmentes integrációt teszik lehetővé, amelyek ezzel segítik a menedzsmentet a terek hatékonyabb karbantartásában. Mindezzel lehetővé válik a tagok számára a helyszíni szolgáltatások optimális kihasználása.

Időt, energiát és pénzt takaríthatunk meg, pozitívan befolyásolhatjuk a tagok közötti kapcsolatok kialakulását, és mindennek a tetejében még az alkotói produktivitásunk is növekszik.

A megfelelő technológiával történő integráció tehát az egész közösségi platformot tudja önkiszolgáló közösséggé alakítani.

Az ilyen platformok a pénzügyi és CRM-szoftvertől az intelligens termosztátokig és az elektronikus aláírásokig olyan eszközöket is használhatnak, amelyek javítják az általános ügyfélélményt.

Annak érdekében, hogy lépést tudjunk tartani az igényekkel, és az ideális coworking élményt megteremtsük, fontos, hogy a rendelkezésre álló technológiát felhasználjuk több folyamat egyszerűsítésére, a tagok élményének javítására, és végső soron a munkaterület nyereségessé tételére.

Az alábbi lista tartalmazza az 5 leghatékonyabb módot, amellyel a technológia integrálható egy intelligens munkahelyen.

 1. Foglalás és ütemezés:
A tagok tárgyalótermeket foglalhatnak online, ahol a foglalási naptárak vagy alkalmazások segítik ebben őket. Mindez nagyobb rugalmasságot és önálló munkavégzést tesz lehetővé. A tagoknak többé nem kell e-mailben kérdezniük, hogy szabad-e szobák, és nem kell attól tartaniuk, hogy elfelejtik közölni a recepcióssal, hogy megbeszélésük késett. Ha a lefoglalt tárgyalóterem hosszabb ideig van elfoglalva, mint ahová le volt foglalva, a tagok automatikusan ennek megfelelő díjat számítanak fel.

2. Nyomtatáskezelés:
Akárcsak mindenkinek, egy közösségi tér tagjainak életében is az idő pénz. A megfelelő technológia biztosíthatja, hogy a munkatársaknak soha ne kelljen várniuk az olyan hétköznapi feladatokra, mint a nyomtatás. Csak be kell mutatniuk a címkéjüket, vagy be kell olvasniuk egy alkalmazást, és mire egy tag a nyomtatóhoz ér, elkészülnek az iratai.

3. Automatizált kávéfőzők:
A korlátlan mennyiségű kávé elérhetősége az egyik legjobb módja annak, hogy a tagok elégedettek és produktívak maradjanak. A felügyeleti rendszerek lehetővé tehetik a tagoknak forró italokhoz való hozzáférést úgy, hogy felmutatják címkéjüket, vagy beolvassák alkalmazásukat egy kávéfőző-olvasóba. A gép automatikusan megterheli a tagot, és a kávéhitelek megtekinthetők az alkalmazásban vagy platformon.

4. Kamerás, bizutonságimegfigyelés:
Létfontosságú, hogy egy olyan biztonsági rendszer álljon rendelkezésre, amelyben a kamerák integrációja a belső szoftverekkel értékes eszköz legyen. Ez különösen fontos, figyelembe véve a tagok forgalmát, a vendégek általános ki-be járhatóságát.
A hozzáférés-szabályozást kísérő felügyelet lehetővé teszi a valós idejű felvételek lekérését, teljes mértékben felemelve a biztonsági rendszert.

5. Karbantartás és takarítás:
Egy coworking tulajdonosa számára nemritkán megterhelő a takarítási költség. Az irányítási rendszer integrálható, így meg lehet tudni, hogy egy tárgyalótermet használnak-e, és mennyi ideig, ezért előfordulhat, hogy nincs szükség tisztításra sem. Így könnyebben optimatizálódhatnak a takarítási szerződések, vagyis csökkennek a kiadásaok. 

Összességében megállapjthatjuk, hogy a hozzáférés-szabályozás a fent felsorolt szolgáltatások mindegyikében közös integráció, amely végtelen lehetőségeket biztosít a coworking terek számára az ügyfél élményének javítására és optimalizálására. 

A felhőalapú hozzáférés-vezérléssel az adatok valós időben kinyerhetők a kihasználtsági arányok megjelenítéséhez, a közösségi részvétel kiaknázásához és a felügyelet központosításához.