Milyen út vezet itt a legújabb klímakonferencia idején az irodai terek átalakításában? 

A legtöbb kutatás szerint az otthoni munkavégzés egészséges aránya legfeljebb heti 2 – 2,5 nap. Ez az a felső határ, ami mellett még a kollégák is jól érzik magukat, megmarad a cégen belüli kapcsolati háló, érzékelhető a munkavállalói lojalitás. Az ennél magasabb home office arány azonban veszélyezteti a munkatársak és csapatok közötti együttműködést és a munkavégzés hatékonyságát.

A Covid miatt kisebb létszámra tervezett, asztal-megosztós módszerrel fenntartott irodák lehetnek gazdaságilag a leghatékonyabb opciók.

Igaz, a kollégák számára ez sanszosan komfortvesztést eredményezhet. Mindehhez pedig még jön a kihagyhatatlan fertőtlenítési és logisztikai feladatok extra költségei.

Ha az irodapiaci szakemberek nem is számítanak gyökeres átalakulásra az irodaterek tömeges lemondására,

a változásra utaló tendenciák viszont már most megfigyelhetők. Nézzük ezeket: 

1.Bővülő közösségi terek:

Nem csak az irodaterület-bérlések változhatnak, hanem az irodák kihasználásának módja. Sok cég rendezkedett be távmunkára, megtartott területeit igyekezett csökkenteni, tervek szerint többen a közösségi iroda célokra hasznosítanák a felszabuld tereket.

 2.Iroda-biológia:

A járványhelyzet újabb hullámának közepette eddig még nem hallani arról, hogy megugrott volna az igény az egybenyitott irodaterek átalakítása iránt.

Pedig meglehet, igencsak életszerű lehet a plexi falakkal elválasztott terek és a cellázott irodák látványa. Egy biztos — általánossá vált a higiénés termékek (lázmérő állomás, kézfertőtlenítés) és az ergonomikus (ülő – álló) munkaállomások használata.

3.Fenntarthatóság:

A minap végetért legújabb nemzetközi klíma-konferencia is arra emlékeztethet bennünket, hogy itt az idő radikálisan szakítani a régi doktrínákkal!

A természetes környezet és fenntarthatóság is minden bizonnyal jelentős szerepet kell, hogy kapjon a jövő irodáinak kialakításakor.

4.Multilokáció:

Az is elképzelhető, hogy bizonyos területeken a vállalatok a jövőben multilokációra váltanak, azaz több, a város különböző pontjain létesülő, kisebb irodát nyitnak. Ez a modell közelebb viheti az irodát a dolgozók lakóhelyéhez, ami kevesebb ingázást és több szabadidőt eredményez, így végső soron a munkavállalók megtartását támogatja.

A Covid irodahasználati hatásainak kezelésére nehéz jó receptet adni, de

fontos hogy az irodák felhasználói, az irodatérben dolgozók biztonságban érezzék magukat a jelenlegi helyzetben,

és az üzletmenet fenntartását se veszélyeztesse az irodahasználat. Erre az is egyfajta garancia, ha a munkatársakat is bevonjuk a környezetük alakításába, akár egy előzetes igényfelméréssel, közös döntésekkel.