A coworking irodákat általában a szabadúszó vagy startup vállalkozói léttel azonosítjuk. Úgy képzeljük el őket, mint színes, kicsit rendhagyó munkahelyeket, ahova az ott dolgozók kedvük szerint érkeznek, majd távoznak a munka végén. Egyre gyakoribb azonban, hogy olyan nagyvállalatok, mint a Microsoft, a Facebook vagy a Starbucks is úgy döntenek, egy coworking iroda számukra a legmegfelelőbb választás. Vajon mi lehet ennek az oka?

Az FRoffice Coworking

A FRoffice coworking irodája nem csak egy kényelmes és modern dolgozótér. A közös munka és a valahova tartozás érzése minden vállalkozás számára olyan plusz élményt nyújt, ami nagyban hozzájárul a kreativitáshoz, a jövedelmező üzleti működéshez, és megkönnyíti a problémák áthidalását. Nálunk szabadúszók és mikrovállalkozások egyaránt megtalálják, amit egy ideális dolgozóhelyben keresnek.

Új tehetségek és innovatív ötletek felkutatása

Egy modern nagyvállalat életében, főleg a tech szektorban elengedhetetlen, hogy elsőként „csapjon le” az innovatív ötletekre és az őket kigondoló munkatársakra. Ők pedig, szabad gondolkodók lévén, sokkal nagyobb eséllyel fordulnak meg egy coworking irodában, mint mondjuk egy multicég berkein belül. Ezen kívül ezekben az irodákban jóval lazább, közvetlenebb módon lehet társalogni a kollégákkal, így nagyobb eséllyel elegyedünk szóba olyasvalakivel, akinek esetleg cégünk tevékenységét forradalmasító gondolatai vannak.

Rugalmasság és kötetlenség

Ha megtaláltuk a tehetséget, akit kerestünk, egy coworking irodában sokkal egyszerűbben együtt tudunk dolgozni vele. A kötetlen, sallangmentes környezet pozitívan hat a kreativitásra, a hatékonyságra, és ösztönzi a munkatársak közti csapatmunkát is. A legtöbb nagyvállalat választható opcióként ajánlja munkatársainak a coworking irodában bérelt helyet, így ez tovább könnyíti a dolgozók életét: attól függően, mik a terveik munka után, milyen a forgalom reggel vagy épp hogy érzik magukat, dolgozhatnak a cég „hagyományos” irodájában, vagy betérhetnek a coworking irodába is.

A rugalmasságba szintén beletartozik a flexibilisen bővíthető irodaméret. Ha egy nagyvállalat új piacon jelenik meg, előfordulhat, hogy nem megfelelően számítja ki a leendő munkatársak számát, így a kelleténél jóval kisebb vagy nagyobb irodát bérel. Ez egy coworking iroda esetében nem jelent problémát, hiszen a bérelt terület akár munkaállomásonként is bővíthető.

Költséghatékonyság

A coworking irodák rugalmas munkaterület-bővítése természetesen rengeteg felesleges kiadástól is megkíméli a nagyobb cégeket. Ha a vállalatnál növekedésre számítanak, akkor sem szükséges a leendő munkatársak számára jó előre helyet biztosítani. Elég akkor bővíteni a bérelt irodarészt, amikor az új kollégák ténylegesen munkába is állnak.

Munkatársak a világ minden tájáról

Ha egy nagyobb cég csak azokban a városokban tud munkaerőt toborozni, ahol leányvállalatai irodái vagy főhadiszállása működik, az nagyban leszűkíti opcióikat. Ezzel szemben, ha lehetőséget nyújt a munkatársak számára, hogy földrajzilag máshol, a cég által bérelt coworking irodából dolgozzanak, azzal máris jóval nagyobb lesz a merítési lehetőség. Így azok tölthetnek be egy-egy pozíciót, akik arra a legalkalmasabbak, nem a közelben lakó, ámde kevésbé megfelelő jelöltek.

Coworking = javuló teljesítmény és általános hangulat

A munkatársak teljesítményét mutató számok is magukért beszélnek. Egy 2019-es, USA-beli kutatás adatai szerint a coworking irodai helyhez is hozzáférő dolgozók 80 százaléka értékelte úgy, hogy jó a munkahelyi teljesítménye és az általános hangulata. A csupán hagyományos irodákban dolgozók esetében ez mindössze 68 illetve 64 százalék volt. A coworking irodák nyújtotta kötetlenség és rugalmasság révén tehát nőhet a munkatársi elégedettség, ebből pedig rajtuk kívül a cég is rengeteget profitál.A FRoffice professzionális, jól felszerelt irodáiban a nagyvállalatok vezetői és dolgozói is élvezhetik a coworking irodák összes fent említett előnyét. A bérelt helyek száma rugalmasan bővíthető, központi elhelyezkedésének köszönhetően pedig az irodaépület a legnagyobb reggeli csúcsban is kényelmesen elérhető. Érdeklődőink honlapunkon keresztül vehetik fel velünk a kapcsolatot, és járhatják körbe a FRoffice-t, Budapest egyik legújabb coworking irodáját.

Tovább: Coworking Piaci Felmérés

Cikkeink a témakörben: