Ötletek az FRofficetól

A coworking irodák sajátos világa tökéletes azoknak a szabadúszóknak vagy mikrovállalkozóknak, akik rugalmas, mégis profi és inspiráló környezetben szeretnének nap mint nap dolgozni. Első pillantásra talán úgy tűnhet, a nyüzsgő, színes coworking irodákban a munka a társasági élménnyel szemben csupán másodlagos szempont, ez azonban nagyon távol áll a valóságtól. A coworking irodákban dolgozók első számú célja vállalkozásuk sikeressé tétele és a komoly, koncentrált munka. Mivel a hasonló helyszíneken számos, különböző területen dolgozó szakember fordul meg, hatványozottan figyelnünk kell arra, mi fér bele egy jókedvű munkahely mindennapjaiba, és mi az, ami már a többiek számára is a hatékony munkavégzés rovására megy.

Az FRoffice Coworking

A FRoffice coworking irodája nem csak egy kényelmes és modern dolgozótér. A közös munka és a valahova tartozás érzése minden vállalkozás számára olyan plusz élményt nyújt, ami nagyban hozzájárul a kreativitáshoz, a jövedelmező üzleti működéshez, és megkönnyíti a problémák áthidalását. Nálunk szabadúszók és mikrovállalkozások egyaránt megtalálják, amit egy ideális dolgozóhelyben keresnek.

Csend a lelke mindennek

Az első és legfontosabb tényező a viszonylagos csend és nyugalom. Az egyterű irodahelyiségekben sokan komoly koncentrációt igénylő feladatokat végeznek, így számukra nagyon zavaró lehet, ha mellettük kezdünk el telefonálni vagy skype-olni. Ugyanígy nem túl szerencsés a helyiség közepén vagy épp valamelyik munkatársunk háta mögött leállni beszélgetni, különösen, ha az irodában még erre a célra való társasági helyiség is van. A legtöbb coworking irodában ma már külön szobákba, kiszeparált, régi telefonfülkékbe vagy ajtóval zárható kis zugokba vonulhatnak félre azok, akiknek fontos telefonhívást kell elintézniük.

Iroda határokkal

Ha egyetlen munkaállomást béreltünk ki, figyeljünk rá, hogy annyit is foglaljunk el. Ugyanígy, külön irodarész bérlésekor sem elegáns átterjeszkedni a szomszédban dolgozók területére. Ha a coworking iroda asztalai mozgathatók, mindig úgy rendezzük át őket, hogy saját bérelt részünkön maradjunk, és ne torlaszoljuk el a mosdóba, étkezőbe vagy társasági helyiségbe vezető utat. Ha csak néhány órára vagy napra bérlünk munkaállomást, azt a bérleti időszak végén szerencsés úgy otthagyni, ahogy mi is találtuk: tisztán, rendezetten és szemétmentesen.

Egy coworking munkahelyen a bérlési idők betartása különösen fontos, legyen szó munkaállomásról vagy tárgyalóbérlésről. Ha az utánunk következő bérlő miattunk nem jut be egy fontos ügyfelével a tárgyalóba, vagy munkaállomás híján csúszik egy határidős munka leadásával, az számára pénz- és presztízsveszteséget jelent. Mi sem örülnénk, ha hasonlóképp mások miatt kerülnénk kellemetlen helyzetbe, ezért a csúszást lehetőség szerint mindig igyekezzünk elkerülni.

Az egyterű irodákban bármilyen étel illata pillanatok alatt elterjed, és bombabiztosan ott is marad a munkanap végéig. Így, főleg, ha étkezőhelyiség is van, semmiképp ne együnk az asztalunknál. A közös konyhában található evőeszközöket, tányérokat és poharakat bátran használjuk, viszont utána ne felejtsük a mosogatógépbe tenni őket.

A ruha teszi az embert

A coworking irodák lazasága miatt érezhetjük úgy, hogy akár edzőszettben vagy kényelmes, otthoni ruhában is beugorhatunk dolgozni. A legtöbben azonban továbbra is inkább business casual, azaz lezser, mégis üzleties szettben szeretnek munkába járni. Ne feledjük, a többiek először öltözékünk alapján alkotnak rólunk képet. Ha az első benyomást pont egy kevésbé elegáns szettben alakítjuk ki magunkról, könnyen azt gondolhatják rólunk, hogy a munkát is hasonlóképp lazán vesszük, ezért megbízhatatlanok vagyunk. Előfordulhat az is, hogy váratlanul betoppan egy ügyfelünk, akit főleg nagyon kellemetlen kinyúlt tréningnadrágban fogadni.

A FRoffice coworking irodáját színes, barátságos bérlői kör választotta munkahelyéül, így kivételesen ideális helyszín baráti és üzleti kapcsolatok kialakítására, esetleg alvállalkozói hálózat kiépítésére. Próbáljuk meg tehát betartani az íratlan játékszabályokat, amivel máris plusz pontokat szerezhetünk. Így pedig minden munkanap elégedetten, konfliktusok nélkül zárulhat.

Cikkeink a témakörben: