Egy szabadúszó vagy kisvállalkozás beindításakor legtöbben az irodabérleti-díjon próbálnak spórolni. Ez egészen addig nem is jelent problémát, amíg a munka saját otthonunkból vagy kedvenc kávézónkból is elvégezhető. Előfordulhat azonban, hogy ügyfeleinkkel, alvállalkozóinkkal találkozunk, amihez jól felszerelt, profi tárgyalóhelyiségre van szükség. És persze lehetnek olyan napok is, amikor pusztán saját motivációnk növelése és lelki egészségünk megőrzése érdekében lenne szükségünk társaságra. Ezekben az esetekben nyújtanak kézenfekvő megoldást a közösségi irodák.

Az FRoffice Coworking

A FRoffice coworking irodája nem csak egy kényelmes és modern dolgozótér. A közös munka és a valahova tartozás érzése minden vállalkozás számára olyan plusz élményt nyújt, ami nagyban hozzájárul a kreativitáshoz, a jövedelmező üzleti működéshez, és megkönnyíti a problémák áthidalását. Nálunk szabadúszók és mikrovállalkozások egyaránt megtalálják, amit egy ideális dolgozóhelyben keresnek.

Profi és rugalmasan bérelhető irodai környezet, megfizethető áron

Ha csapatunk csupán néhány főből áll, egy közösségi irodában egyszemélyes munkaállomásokat vagy akár pár fős irodarészt is bérelhetünk. Ezeket akár néhány órára vagy fixen lekötött időpontokra, hónapokra előre is le tudjuk foglalni. Így általában a hagyományos irodák díjaihoz képest jóval kedvezőbb áron, flexibilis módon bérelhetünk profi, minden szükséges eszközzel felszerelt irodát. A wifi és más irodai felszerelés használatát általában a bérleti díj tartalmazza, így költségeink jól megtervezhetők lesznek, és az elszámoláskor nem érhet minket meglepetés.

Egy közösségi irodában tárgyaló helyiségeket is tudunk bérelni, amelyek főleg komolyabb ügyfelekkel való találkozók alkalmával jönnek jól. Egy kávézó vagy saját otthonunk nem alkalmas ilyen meetingek lebonyolítására, hiszen akár a szerződés sikere is múlhat azon, milyen környezetben fogadjuk potenciális megrendelőinket. A közösségi irodák tárgyalóit általában rugalmasan, néhány órára is lefoglalhatjuk, így minimális költséggel tökéletes környezetben bonyolíthatjuk le a megbeszélést.

Networking és alvállalkozói hálózat kiépítése

Kezdő vállalkozásként nagyon fontos, hogy saját szakterületünkön minél több szakmabelit ismerjünk meg. Jó munkakapcsolatok révén ugyanis hamarabb értesülhetünk az üzletünk számára fontos iparági történésekről, vagy más cégek túlterheltség miatt ajánlhatnak minket meglévő ügyfeleik számára. A közösségi irodákban zajló networking tehát nagyban segítheti az üzletszerzést, amin kezdetekben egy friss vállalkozás egész léte múlhat.

Ha az üzlet már beindult, a kiváló minőségű munkához fontos, hogy megbízható alvállalkozói hálózatra tegyünk szert. Egy közösségi iroda heterogén társaságában biztosan akad olyan grafikus, marketing szakértő, programozó vagy rendezvényszervező, akivel rögtön megtaláljuk a közös hangot, és munkája minőségét is megfelelőnek ítéljük. Ezekkel a bizalmon, barátságon alapuló kapcsolatokkal szakmailag sokkal többre juthatunk, mint pusztán üzleti érdeken alapuló kapcsolatrendszerrel.

A lelki tényezők

Otthonról dolgozni jó, főleg, ha nagy koncentrációt igénylő feladatot végzünk, vagy éppen ihletett állapot szükséges egy nagyobb írásos anyag befejezéséhez. Vannak azonban olyan napok, amikor munkánkhoz extra motiváció kell. Ekkor jöhet jól egy közösségi irodában töltött nap, ahol munkatársaink lendülete átragadhat ránk, inspirálhat minket, és átlendíthet a napközben fellépő mélypontokon. Sőt, a társas interakció megelőzheti az elmagányosodást, és lelkileg feltölthet minket azokra az időszakokra, amikor épp egyedül, nyugalomban szükséges dolgoznunk.

Végül pedig, egy közösségi irodában kevésbé vagy egyáltalán nem jellemzők a hagyományos munkahelyeken jelentkező káros szociális folyamatok. A társaság nagyon vegyes, a kollégák gyakran cserélődnek, vagy épp csak egyes napokon járnak be. Így intrikák, bullying vagy kiközösítés miatt ritkán alakul ki mérgező munkahelyi légkör. Ehhez persze hozzájárul a hasonló irodák általában laza, és összességében rendkívül barátságos légköre is.

Kezdő egyéni vagy kisvállalkozóként érdemes tehát körülnézni a közösségi irodák piacán, érdeklődni a bérleti opciókról, és megtalálni azt, ami pénztárcánknak és egyéniségünknek a legmegfelelőbb. A FRoffice-ban a piacon egyedülállóan rugalmas bérlési feltételekkel, profi, biztonságos és trendi környezetben várjuk minden bérlőnket. Budapest központjában található irodánk bejárásához weboldalunkon foglalható időpont.

Cikkeink a témakörben: