Az átlagos coworker olyan magasan képzett fiatal férfi, aki a technológiai iparágban dolgozik, közel lakik saját coworking irodájához, és összességében nagyon elégedett a munkahelyi környezetével. Így foglalhatnánk össze azokat a tanulságokat, amiket a Deskmag magazin coworking irodákat vizsgáló felmérése állapított meg a coworkerekről. Lássuk, mi jellemző még a hasonló irodák közönségére!

Az FRoffice Coworking

A FRoffice coworking irodája nem csak egy kényelmes és modern dolgozótér. A közös munka és a valahova tartozás érzése minden vállalkozás számára olyan plusz élményt nyújt, ami nagyban hozzájárul a kreativitáshoz, a jövedelmező üzleti működéshez, és megkönnyíti a problémák áthidalását. Nálunk szabadúszók és mikrovállalkozások egyaránt megtalálják, amit egy ideális dolgozóhelyben keresnek.

A kutatás néhány figyelemreméltó megállapítása

A felmérés egyik legérdekesebb adata szerint a közvélekedéssel ellentétben a coworking irodák dolgozói közt kisebbségben vannak a magánzók. A válaszadók ugyanis mindössze 44 százaléka vallotta magát szabadúszónak. A coworkerek 55 százaléka több munkatársat is foglalkoztató cégnél dolgozik. Az utóbbi kategóriába tartozók 18 százaléka saját vállalkozásában működik együtt más kollégákkal, 35 százalékuk pedig valamilyen cég fizetett alkalmazottja. Az adatok alapján tehát a coworking irodák egyre népszerűbbek az induló, több fős vállalkozások körében.

A kutatás adatai szerint a coworking irodákban dolgozók 8 százaléka alkalmazottja olyan cégnek, amely több mint 100 embert foglalkoztat. Vagyis a nagyobb cégek is felfedezték maguknak a coworking irodák nyújtotta lehetőségeket, és kísérletképpen bevették ezt is az irodai opciók közé. Ez a trend a tapasztalatok alapján egyre erősödni látszik.

A coworking irodák közönségének legnagyobb része az adott irodához közel lakik. A kutatás során választ adók 30 százaléka gyalog vagy biciklivel jár be a munkahelyére, és csak kevesebb mint felük (44 százalékuk) jut be autóval.

Az egységsugarú coworker legfontosabb paraméterei

A coworkerek jellemzően fiatal férfiak: a kutatás válaszadóinak 41 százaléka még nem töltötte be a 30. életévét, 78 százalékuk pedig 40 év alatti. A coworking irodákban dolgozók mindössze 8 százaléka idősebb 50 évnél. A nemek aránya is a férfiak javára dől el, hiszen ők alkotják a coworking irodák közönségének nagyjából kétharmadát.

A coworking irodák munkatársai tehát jórészt fiatalok, képzettségüket tekintve viszont kiemelkednek az átlagos lakosság közül. 75 százalékuk rendelkezik legalább főiskolai diplomával, ami az átlag népesség csupán 27 százalékáról, a kisvállalkozások tulajdonosainak pedig csak a feléről mondható el.

Általános elégedettség a coworking irodákkal

A coworkerek összességében rendkívül elégedettek munkakörülményeikkel. A felmérésben majdnem mindegyik válaszadó azt nyilatkozta, hogy a coworking irodában végzett munka során pozitív tapasztalatokat szerzett. A kutatásban részt vevő coworkerek 57 százaléka vallotta, hogy nagyon elégedett, 34 százalékuk pedig, hogy elégedett a munkahellyel, ahol dolgozik. Ez azt jelenti, hogy a válaszadók összesen 91 százaléka kifejezetten boldog, hogy coworking irodában bérel helyet. 85 százalékuk pedig nem is tervezi, hogy egy éven belül elhagyja aktuális irodáját.

A coworking irodákban előforduló legjellemzőbb munkakörök

A coworking irodákban dolgozók legnagyobb részben a technológiai iparágban dolgoznak. A válaszadók több mint fele jelölte meg a felmérés során ezt az opciót. A coworkerek 44 százaléka webfejlesztő vagy honlaptervező, 13 százalékuk dolgozik a public relations és a marketing területén, a többiek pedig általában művészek, vállalkozók, újságírók vagy tanácsadók.

A FRoffice irodájának közönsége is hasonlóan fiatalos, magasan képzett és sokszínű. Az iroda éppen ezért ideális környezetet biztosít az ihletett, hatékony munkavégzéshez. Irodánk mindennapi életébe bárki bepillanthat, mielőtt bérlésre szánná el magát. Az iroda bejárásához időpont weboldalunkon keresztül foglalható.

Forrás: http://www.deskmag.com/en/coworker-profile-usa-coworking-175

Cikkeink a témakörben: