Miért jobb az FRofficenál?

A digitális korban egyre kevesebb az olyan munkatípus, amelyet csak irodában ülve lehet hatékonyan elvégezni. Ma ugyanis már egyre többféle munkához elég egy laptop, telefon, megbízható internet és saját otthonunk kényelme. Ezt a vállalatok is felismerték, így egyre gyakoribb, hogy a munkavállalók egyes napokon, vagy teljes egészében home office-ban végezhetik a feladataikat. Elsőre mindez remek koncepciónak tűnhet, hiszen rengeteg időt spórolhatunk a reggeli ingázás kihagyásával, és otthonról a munka is jóval gördülékenyebben megy. Vagy mégsem?

Az FRoffice Coworking

A FRoffice coworking irodája nem csak egy kényelmes és modern dolgozótér. A közös munka és a valahova tartozás érzése minden vállalkozás számára olyan plusz élményt nyújt, ami nagyban hozzájárul a kreativitáshoz, a jövedelmező üzleti működéshez, és megkönnyíti a problémák áthidalását. Nálunk szabadúszók és mikrovállalkozások egyaránt megtalálják, amit egy ideális dolgozóhelyben keresnek.

Kiégés és gyengülő munkahelyi kapcsolatok

Az otthoni munkavégzés főleg azok számára lehet sikeres, akik élesen el tudják különíteni a magánéletet a munkahelyi teendőktől. Ha a szakmai és családi életünk színtere egy és ugyanaz, nagyon nagy a veszélye, hogy az átlagnál sokkal többet fogunk dolgozni. Ennek oka, hogy a „munkahely” mindössze karnyújtásnyira van, tennivaló pedig mindig bőven akad. Könnyű beleesni abba a hibába is, hogy a feladatok közti pihenőidőt nem valós pihenéssel töltjük, inkább rendet rakunk vagy beiktatunk gyorsan egy kis házimunkát. Ez nemcsak a munkavégzést szakíthatja meg időről időre, de így kevesebb időnk jut magunkra és a családra is. Ez hosszabb távon kiégést, a munkánkba való belefáradást, súlyos esetben pedig akár enyhe depressziót is okozhat.

Ha otthonról dolgozunk, a feladatok nagy részét csapatmunka nélkül, önállóan végezzük el. Ez pedig azt eredményezheti, hogy nem lesz olyan kolléga, aki betegség vagy szabadság alatt helyettesíteni tud minket, hiszen minden szál a mi kezünkben fut össze. Ennek az lehet az eredménye, hogy nem tudunk gyógyulni, kikapcsolódni, hiszen gyengélkedve vagy nyaralás alatt is készenlétben kell állnunk, ha esetleg munkatársaink megoldhatatlan problémával kerülnének szembe.

A csapatmunka hiányának másik hátránya a közvetlen munkahelyi kapcsolatok lassú megszűnése. Otthonról kizárólag emailen, telefonon, esetleg Skype-on tartjuk a kapcsolatot a főnökünkkel és a kollégákkal, így nincs, akivel elvonulhatunk napközben egy kávéra, vagy csak beszélgethetünk egy jót az irodai konyhában. Ennek eredménye, hacsak nem rendelkezünk a munkahelyen kívül kiterjedt baráti körrel, hogy elmagányosodunk, szociális kapcsolataink gyengülnek, ami negatívan hat mentális egészségünkre és lelkiállapotunkra.

A megoldás: közösségi iroda

Egy közösségi iroda az otthoni munka nyújtotta szabadságot a társas munka élményével ötvözi. Egy munkaállomás bérlésével ugyanúgy magunk oszthatjuk be az időnket, és a munkánk is ugyanaz marad. Így viszont naponta találkozunk ismerős arcokkal, a közösségi élmény pedig energikusabbá és lelkesebbé teheti a munkavégzést. A számos szakterületet felölelő, folyton változó irodai közösségből inspirációt meríthetünk, hiszen egy máshogy gondolkozó ember egészen új perspektívából szemlélhet egy addig megoldhatatlannak tűnő problémát.

A közösségi irodát munkára találták ki, nem úgy, mint az otthonunkat. Hacsak nincs lakásunkban profi dolgozószobánk vagy irodasarkunk, a munkavégzés kényelmetlenné válhat, és számos zavaró tényező terelheti el a figyelmünket. Egy irodahelyiségben komfortos irodabútorok várnak minket, ahol derékfájás nélkül, hatékonyan juthatunk el napi feladataink végére, otthonunkat pedig elsődleges funkciójára, pihenésre használhatjuk.

Ezen kívül a közösségi irodában való munkával számos teher is lekerül a vállunkról. Nem a mi dolgunk lesz az irodai eszközök beszerzése és karbantartása, a konyhában soha nem fogy el a kávé, ha pedig túl sok lesz a nyüzsgés, bármikor félrevonulhatunk, vagy tarthatunk pár otthoni munkanapot. Közösségi irodában végzett munkával tehát a freelancer lét szabadságát professzionális irodai keretek között élvezhetjük.

Ha a FRoffice közösségi irodájában dolgozunk, számos teher lekerülhet a vállunkról. Nem a mi dolgunk lesz az irodai eszközök beszerzése és karbantartása, a konyhában pedig soha nem fogy el a kávé. A 13. kerület centrumában, a Dózsa György út és a Lehel utca sarkánál található épületünkhöz az ingázás is gyors és egyszerű, így minden reggel nyugalmasan indulhat. Vagyis professzionális irodai keretek között élvezhetjük a freelancer lét szabadságát.

Cikkeink a témakörben: