Még a nyári uborkakoktélos-szezonban is képesek vagyunk felkapni fejünket a hírekre. Legutóbb a magyar külgazdaság elsőszámú illetékese jelentette ki: segítenének a digitális nomádokon. Ezzel a Coworking piacnak is injektálna az állam?

“Hallgassanak rám, most vegyenek kerti törpét, mert aztán nem lesz! Jön a tél és meglátják, itt fogunk állni télvíz idején törpe nélkül!”

–Latabár Kálmán kurjongatja mindezt egy 70 évvel ezelőtt készült filmben, ahol Dániel Károly eladót megformálva folytatja klasszikus marketing tevékenységét.

A népszerű propaganda-musicalben a Rákosi-éra idillikus korrajzát daloltatták el az ország legismertebb színművészeivel. A napokban Szijjártó Péter külügyi- és külgazdasági miniszter ragadtatta el magát egy érdekes bejelentésre, amiről eszünkbe juttatta a filmet: több mint féltucat terület- és gazdaságfejlesztési intézkedésről döntött a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs.

Ezek között szerepel a digitális nomádok, vagyis a coworking helyiségek elsőszámú használóinak támogatása is.

Hogy a magyar állam is felismerte volna az ilyen közösségi terekben rejlő potenciált? Ezt csak remélni tudjuk. Az biztos, hogy minden helynek meg kell tennie a maga innovációját ahhoz, hogy saját falai közé tudja csábítani a szóban forgó digitális nomádokat. Mi, az FRoffice Coworking-ben ezen is dolgozunk.

A magasan képzett, globálisan is keresett nomádok kormánytámogatásának részletei még nem ismertek.

Az FRoffice Coworking viszont évek óta élenjár abban, hogy megadjon mindent, ami szükséges az ideális közösségi munkakörnyezet kialakításához, így a nemzetközi nomádok új magyarországi befogadásához is.

Közösségi helyünk elsősorban rugalmas megoldásokkal várja őket és mindenki mást, akinek elege van a home office és a hagyományos multi-feelt árasztó irodai közegből. Nálunk napi, heti, havi, és persze éves bérlés is lehetséges, sőt akár egy órás vendéglátásra is nyitottak vagyunk.

Íróasztal, székek, irattároló szekrény, nyomtató, megbízható wifi, kávé, tea és egyéb technikai eszközök állnak rendelkezésre. De ahhoz, hogy mindezt hatékonyan is kiélvezhessük, nem árt a testi fittség!

Ehhez pedig nemcsak egy közeli konditeremmel állunk rendelkezésre, de saját helyiségünkön belül egy új multifunkcionális, kreatív, wellbeing terem kialakításán is dolgozunk.

Mindezzel követjük azt a trended, hogy egy közösségi térben a közösség coworking tagjai olyan mindennapi élményekkel találkozhassanak, amivel el tudnak vonakoztatni a munkaköri kötelezetségektől, és ezek a plussz szolgáltatások emelik az életminőségüket.

A pezsgésben pedig nem kell mindenkinek elszédülnie, mert valódi, földhözragadt módszerekkel inspirálunk. A figyelemmel például. Ezért van az, hogy

a coworking le tudja dönteni a munka és a magánélet közti falakat,

ezzel egy új műfajt megteremtve betölti azt a hézagot, ami abból ered, hogy a munka közben nem szerezhetünk új barátokat, hiszen ugyanazokat az arcokat látjuk nap mint nap.

És hogy a kormánynak sikerül-e a nagy terve – az év végére remélt 5,5 százalékos GDP növekedés – többek között a digitalis nomádok felé tett gesztusokkal, majd elválik. Az FRoffice mindenesetre készen áll a mindennapos missziójában a legjobbat nyújtani.